Άλλη μια ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) είχαν οι μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου Πυργετού, σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Η τηλεδιάσκεψη είχε οικοδέσποινα την διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κα Ντενίζ Παναγοπούλου που υποδέχθηκε τα σχολεία που συμμετείχαν. Φιλοξενούμενή της ήταν η κα Βούλα Κοζομπόλη, μέλοs της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που μας μίλησε για τη χαρά της συμμετοχής σε ολυμπιακούς αγώνες και στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης με την οποία κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και μας έδειξε με υπερηφάνεια το ασημένιο της μετάλλιο.

Στη συνέχεια, σε ζωντανή μετάδοση από τον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο αρχαιολόγος κος Κώστας Αντωνόπουλος μας ξενάγησε στους χώρους, του σταδίου και εξήγησε στους μαθητές τη διαδικασία που ακολουθείται για την αφή της ολυμπιακής φλόγας, την ιστορία της και την αναβίωση της διαδικασίας αφής και λαμπαδηδρομίας στους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο από την φετινή τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας λίγες ημέρες νωρίτερα, το τυπικό που ακολουθείται καθώς η πρωθιέρια ανάβει τη δάδα και την παραδίδει στον πρώτο λαμπαδηδρόμο που θα τη μεταφέρει στον τόπο που πραγματοποιούνται οι ολυμπιακοί αγώνες, που για τη φετινή χρονιά είναι το Παρίσι. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο σχετικό με τη δάδα του Παρισιού καθώς και στιγμιότυπα από τις τελετές έναρξης των ολυμπιακών αγώνων από τις πιο πρόσφατες διοργανώσεις.

Η ολυμπιακή εβδομάδα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26/4 με τη συμμετοχή μας με τους μαθητές της Β Γυμνασίου.










Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *