Μεγάλη χαρά για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου του Σχολείου μας η σημερινή, καθώς, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία δέχτηκαν ερωτήσεις και απάντησαν με προθυμία, η πρωταθλήτρια στη δοκό Βασιλική Μιλλούση και ο χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής μας στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας.

Η διοργάνωση της τηλεδιάσκεψης ήταν πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) η οποία έχει βασικό σκοπό την καλλιέργεια των ολυμπιακών ιδεωδών στους μαθητές διοργανώνοντας δράσεις που φέρνουν κοντά στους μαθητές την ολυμπιακή παιδεία και τα ιδεώδη του ολυμπισμού. Στην τηλεδιάσκεψη μας καλωσόρισε η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κα Ντενίζ Παναγοπούλου και στη συνέχεια συνδέθηκαν η κα Μιλλούση και ο κος Πετρούνιας οι οποίοι μίλησαν για τις δυσκολίες και τις χαρές που μπορεί κανείς να συναντήσει στον αθλητισμό.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, έχοντας στη φαρέτρα του δεκάδες τίτλους, κύπελλα, μετάλλια και βραβεία από τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε (Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τουρνουά, κ.λπ) κάλεσε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γνωρίζοντας οτι οι επιτυχίες και οι αποτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, όπως ακριβώς και στη ζωή, καθώς και οτι από τις αποτυχίες μαθαίνεις για να πετύχεις την επόμενη φορά με κόπο, δουλειά και πείσμα. Ο αθλητισμός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά οι συγκινήσεις που προσφέρει αξίζουν κάθε προσπάθεια και θυσία.

Με τη σειρά της η πρωταθλήτρια Βασιλική Μιλλούση, σε ερωτήσεις που δέχτηκε από μαθητές σχολείων, ενθάρρυνε τα παιδιά να προσπαθούν για το καθετί, όσο δύσκολο και αν είναι, αφού στο τέλος, όταν τα καταφέρεις, αισθάνεσαι τη χαρά της επιτυχίας και την πρόκληση για το επόμενο βήμα.

Κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, οι μαθητές ευχήθηκαν στον Λευτέρη Πετρούνια «καλή επιτυχία» στους αγώνες των επόμενων ημερών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Εφήβων στο Ρίμινι της Ιταλίας, απ’ όπου συνδέθηκε για να μας μιλήσει και αποχαιρέτησαν τους πρωταθλητές μας με παρατεταμένο χειροκρότημα και επευφημίες.









Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *