Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, στο οποίο το Γυμνάσιο Πυργετού πήρε μέρος με δύο παρουσιάσεις προγραμμάτων που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

α. Το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Πέτρινα Φυλάκια και Οχυρωματικά έργα στην περιοχή Κάτω Ολύμπου, Δέλτα Πηνειού και Πλαταμώνα» στο οποίο οι μαθητές μας έκαναν αναφορά σε μια περίοδο 12 περίπου αιώνων που διαπιστώνεται έντονη δραστηριότητα στην περιοχή για στρατιωτικούς και οικονομικούς λόγους. Ετοίμασαν μια εκτενή έντυπη εργασία με τα κάστρα και τα οχυρωματικά έργα στην περιοχή, τα γεγονότα που κρίνονται σημαντικά για την ιστορία του τόπου καθώς και ένα poster που αναρτήθηκε στο σχολείο για να μας θυμίζει την αξία του τόπου που ζούμε.

β. Το πρόγραμμα του Ομίλου Αυτοματισμών, Ρομποτικής και υπολογιστικής σκέψης μέσα από το οποίο κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν και χειρίστηκαν ένα ρομποτικό όχημα, τον James, που μπορεί να κινηθεί και να «πιάσει» αντικείμενα ελεγχόμενο από απόσταση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το Σχολείο μας, και ιδίως οι μαθητές που ασχολήθηκαν ενεργά και παρουσίασαν το έργο τους, δέχτηκαν το ολόθερμο χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, αλλά και τα συγχαρητήρια των επισήμων του Φεστιβάλ για την άρτια παρουσίαση, την πληρέστατη κάλυψη με φωτογραφικό υλικό, και την άνεση με την οποία χειρίστηκαν το βήμα μπροστά σε τόσο ευρύ κοινό.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές μας που ξέρουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να μας εκπλήσσουν θετικά με τη συνεργασία τους, τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και τη μοναδική ζωντάνια που μεταφέρουν στους γύρω τους. Τους ευχαριστούμε!

Τα προγράμματα συντόνιζαν η φιλόλογος κα Γαλιού Βάγια, ο μαθηματικός κος Παπαδόπουλος Αναστάσιος και ο πληροφορικός κος Ρούσσας Γιώργος.

Το υλικό των προγραμμάτων έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα, ενώ μέρος της παρουσίασης μπορείτε να δείτε εδώ.








Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *