Συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, τελευταία ημέρα εργασιών, η παρακολούθηση της Ολυμπιακής Εβδομάδας που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ). Μαθητές της Β τάξης του Γυμνασίου μας, συνδέθηκαν σε ηλεκτρονική παρουσίαση με θέμα «Ολυμπιακές Αξίες και Αθλητική Ακεραιότητα» με οικοδέσποινα την διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κα Ντενίζ Παναγοπούλου και φιλοξενούμενο τον πρώην πολίστα της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης κο Γιώργο Μαυρωτά.

Στην παρουσίασή του, ο κος Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην αξία του αθλητισμού αλλά και στον αθλητισμό των αξιών, τον αγώνα των αθλητών να καταφέρουν να νικήσουν, αλλά και τον αγώνα των ανθρώπων με αξίες να υπερκεράσουν τις δυσκολίες της ζωής. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αξία των Ολυμπιακών Αγώνων, την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας μέσω των αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Πνεύμα και την ηθική υποχρέωση να διατηρούμε τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας στη ζωή μας.

Προβλήθηκε video με θέμα τον στοιχηματισμό και τα «πουλημένα παιχνίδια» που κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις αξίες που πρέπει να ακολουθούμε. Το επόμενο video αναφερόταν στην ανοχή στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη και ένα ακόμα για την οπαδική βία που τείνει να γενικευτεί σε ένα πλαίσιο σαθρού αθλητικού κλίματος που δεν καλλιεργεί το πνεύμα και τον αθλητισμό, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα ανθρώπων και ομάδων.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *