Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Πυργετού την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024. Η επίσκεψη είχε πρώτη στάση τον Άγιο Δημήτριο, πολιούχο της πόλης και την κρύπτη κάτω από τον ναό. Αφού προσκυνήσαμε τα λείψανα του αγίου μετακινηθήκαμε προς τη Ροτόντα και τον Άγιο Γεώργιο που λειτουργεί στο εσωτερικό της. Με αρκετό περπάτημα, σε μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα, περάσαμε από την αψίδα του Γαλέριου και τα βυζαντινά τείχη της πόλης συνδεδεμένα απόλυτα με την καθημερινότητά της. Χαρήκαμε την ανεμελιά των τουριστών και των φοιτητών της πόλης, γευτήκαμε κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλά και την απλωσιά της πλατείας Αριστοτέλους. Όμως όχι μόνο αυτά.

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ψευδαισθήσεων και καταλάβαμε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να εξαπατηθούμε μέσω της όρασής μας. Για πρακτική εξάσκηση, έξω από το Μουσείο, καμιά εικοσαριά πλανόδιοι και άγνωστης εθνικότητας και προέλευσης λιανοπωλητές κατάφεραν να μας πλασάρουν μικροπράγματα κάνοντάς μας απόλυτα ευτυχισμένους και ελαφρώς πιο «ελαφρούς». Είπαμε! Οι ψευδαισθήσεις είναι γοητεία.

Μαζευτήκαμε στον Λευκό Πύργο και από εκεί πήγαμε για το φαγητό μας και μια περιήγηση σε κοντινή αγορά, απ ‘ όπου αναχωρήσαμε για τη βάση μας τις απογευματινές ώρες.

Στην εκδρομή του σχολείου αρχηγός ήταν ο κος Νίκος Χαντζάρας και συνοδοί η κα Δέσποινα Σβερώνη, η κα Θεανώ Μπαλοδήμου, η κα Στέλλα Τσιουλάκη και ο κος Γιώργος Ρούσσας.

















Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *